Hlavní obsah

Vyražené zuby a rány nožem při rvačce v Brně začal rozplétat soud

Právo, Petr Kozelka

Víkendové dny připomíná centrum Brna ospalé provinční městečko, ovšem v noci se s návratem lidí z diskoték a klubů mění v rušné místo. Někdy je tu ale rušno až moc, o čemž se přesvědčilo několik kamarádů, kteří při návratu z klubu narazili na další rozjařenou skupinku. Zatímco členové první skupiny po rvačce počítali zuby a rány nožem, druzí ve středu stanuli před brněnským Krajským soudem. Nejaktivnějšímu z rváčů hrozí až 18 let za pokus vraždy.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Marek Heisar, Jan Chadraba a David Lagron před brněnským soudem.

Článek

Podle státní zástupkyně měli na začátku ledna v samém centru Brna řádit jako černá ruka David Lagron (21 let), Marek Heisar (25) a Jan Chadraba (35). Právě posledně jmenovaný má na krku obvinění z pokusu vraždy, protože při potyčce se oháněl nožem.

„Obžalovaní nejprve napadli o půl páté ráno na Dominikánském náměstí jednoho poškozeného tak, že Chadraba jej několikrát udeřil pěstí do obličeje, a když tento upadl, kopali ho s Heisarem do břicha a zad,“ řekla v obžalobě státní zástupkyně.

„Vyšli jsme z klubu a ti chlapi na nás pořvávali, tak jim kamarád odpověděl. V tom se na něj jeden vrhl, v levé ruce měl nůž a pravou ho mlátil. Několikrát ho srazil na zem. Řvali jsme na něj, ať ho nechá, báli jsme se mu pomoct, protože ten chlap měl nůž. Ale volali jsme strážníky a policii,“ popsal situaci jeden z kamarádů napadeného.

Chadraba: Nevím, že bych bodl

Když měl Chadraba skončit s mlácením zhruba o polovinu lehčího protivníka, kterému vyrazil dva zuby, odcházel s kumpány pryč. Pronásledovat se je ale vydal další z kamarádů zbitého muže, neboť měl pocit, že mu útočníci vzali telefon. Ranou pěstí ho ale podle obžaloby Lagron složil na zem. Na pomoc dalšímu mlácenému kamarádovi pak přispěchal další muž, kterého dle spisu po krátké potyčce bodl Chadraba dvakrát nožem do ramene a pod klíční kost.

„Slavili jsme narozeniny, a když jsme odcházeli na autobus, stála tam skupinka a něco na nás pořvávala. Padly nějaké facky, ale šli jsme pryč. Oni nás pronásledovali, napadli mojí sestru. Jeden chlápek si sundal bundu a chtěl se prát, přimíchal se tam i další, někdo křikl, že má nůž, tak jsem dostal strach, vytáhl jsem taky nůž a chtěl jsem ho zastrašit. Nevím ale, že bych ho bodl,“ hájil se Chadraba.

Senát v čele s Jaroslavou Bartošovou by mohl vynést verdikt v zamotaném případu do konce května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám