Hlavní obsah

Mladý recidivista v Praze během několika minut napadl tři ženy

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pětadvacetiletý muž v polovině března napadl ženy na autobusové zastávce Ládví v Praze. Dvě ženy osahával, třetí dokonce napadl a povalil na zem. Zvrhlík byl již několikrát trestaný za činy se sexuálním podtextem. Kriminalisté nyní hledají další poškozené i svědky.

Zvrhlík osahával ženy na zastávceVideo: Policie ČR

 
Článek

Útoky se odehrály 17. března, mluvčí pražských policistů Jana Rösslerová o nich informovala ve středu.

„Kolem 3:30 vystoupila dosud neznámá žena z tramvaje a muž, který ji následoval, ji uchopil zezadu za trup. Na ženu poté začal sahat, ta se začala bránit a křičet o pomoc. Muž pak poodešel na protější zastávku a tam začal stejným způsobem napadat sedmadvacetiletou ženu,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policisté pátrají také po dosud neznámé napadené

Muž podle ní odešel kousek bokem a začal masturbovat. Když uslyšel jednu z napadených žen volat policii, odešel do parku. „Tam zezadu velkou silou chytil za pas sedmatřicetiletou ženu, povalil ji na kolena a rozepínal jí opasek u kalhot. Napadené se naštěstí podařilo mladíka setřást ze zad a navíc udeřit pěstí do obličeje,“ popsala Rösslerová.

Útočil i jako mladistvý 

Násilníka zadržela o chvíli později hlídka policie. Na služebně potom muži zákona zjistili, že s podobnými útoky má zadržený bohaté zkušenosti. Od roku 2004 byl už třikrát soudně trestaný za loupeže se sexuálním podtextem. První útok spáchal jako mladistvý a soud mu uložil ochranné sexuální léčení ústavní formou.

Foto: Policie ČR

Hledaný svědek události

„V souvislosti s těmito případy žádají detektivové nejenom další napadené ženy, aby kontaktovaly bezplatnou tísňovou linku 158 a útoky nahlásily, ale zejména se obrací na mladou ženu, která po napadení hovořila s další poškozenou a pak odjela s mužem taxíkem,“ shrnula mluvčí a upozornila, že policisté uvítají i svědectví taxikáře a zmíněného muže.

Mladý muž byl obviněn z trestného činu výtržnictví a pokusu o znásilnění, za což mu hrozí až pětileté vězení. Na verdikt si muž počká ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám