Hlavní obsah

Policisté navrhli obžalovat matku, která dala dceři do jogurtu fridex

Právo, Pavel Orhoz
České Budějovice

Jihočeští kriminalisté navrhli státnímu zástupci obžalobu 22leté matky z Českobudějovicka, která podle nich chtěla svou dceru předškolního věku zavraždit fridexem v jídle. Právo o tom informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jihočeští kriminalisté ukončili vyšetřování velmi neobvyklého případu pokusu o vraždu ze začátku roku. Celý spisový materiál s návrhem na obžalobu předali koncem minulého týdne na státní zastupitelství,“ konstatoval mluvčí.

Dále zdůraznil, že obviněná dvaadvacetiletá žena, která je stále ve vazbě, podala podle závěrů kriminalistů své dceři vysoce nebezpečnou látku.

”Smrtící tekutinu smíchala s jogurtem a podala dceři. Včasná pomoc otce a lékařů zachránila dítěti život. S ohledem na věk poškozené nebude policie k případu zveřejňovat podrobnější informace,“ doplnil Matzner.

Matka dítěti jídlo dala 17. ledna a dceru v podstatě před smrtí zachránil otec, který jogurt ochutnal, aby zjistil, proč dcera pláče. „Otec zavolal záchrannou službu. Holčička utrpěla zranění vnitřních trávicích orgánů a byla převezena do pražské motolské nemocnice,“ uvedl už dříve Matzner.

Přítomnost jedovatého fridexu v jogurtu potvrdila i následná chemická analýza. Ženě hrozí až výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám