Hlavní obsah

V centrále České pošty zasahuje policie

Právo, Novinky, jt, tov, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Protimafiánský útvar policie od úterního rána zasahuje v budovách České pošty v Praze. Pošta zatím netuší, pro co si policisté přišli. Policie rozšířila trestní stíhání u pěti osob a nově obvinila další tři lidi. V kauze tak bylo obviněno už 15 osob.

Policie u budovy České poštyVideo: Novinky

 
Článek

„Ano, provádíme tam úkony trestního řízení,“ potvrdil Právu mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták.

„Kolem šesté hodiny ráno přišlo několik příslušníků policie na centrálu v Jindřišské ulici a na centrálu na Olšanské ulici. Ten zásah policie je výrazně menší než ten předešlý. Zatím nemáme informace o tom, pro co na poštu vlastně přišli, ” řekl Novinkám mluvčí České pošty Ivo Mravinac.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Kriminalisté rozšířili trestní stíhání u tří zástupců zadavatele (České pošty pozn. red.) a dvou zástupců stavebních společností o další skutky kvalifikované jako zločin sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě,“ uvedl státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze Zdeněk Matula.

Policie navíc nově obvinila pro stejnou trestnou činnost zástupce pošty a dva pracovníky stavebních společností. Obvinění podle policie jednali jako organizovaná skupina, která manipulovala s veřejnými zakázkami na stavební práce.

Obviněni tři lidé kvůli zakázce autoprovozu 

Od úterý policie také stíhá tři lidi kvůli podlimitní zakázce, která se měla týkat autoprovozu pošty. „Bylo zahájeno trestní stíhání zástupce zadavatele a dvou zástupců obchodních společností pro zločin sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě,“ konstatoval Matula.

Celkem je v kauze stíháno 15 osob a čtyři právnické osoby.

Policie v objektech pošty zasahovala již na konci ledna v souvislosti s možnými zmanipulovanými stavebními zakázkami. Tehdy obvinila devět lidí včetně bývalých zaměstnanců pošty, i samotnou Českou poštu. Zásah policie nedávno zmínil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), když oznamoval odchod generálního ředitele pošty Petra Zatloukala a jeho nahrazení Martinem Elkánem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám