Hlavní obsah

Útočník v Krnově rozstřílel několik aut, zásahovka si pro něj došla domů

Právo, Novinky, ok, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov
Aktualizováno

Zásahová jednotka zadržela 44letého útočníka, který v noci na úterý střílel do zaparkovaných aut v Krnově na Bruntálsku. Dopadení trvalo několik hodin, protože podle neoficiálních informací policie v prvních chvílích nevěděla, o koho jde.

Foto: Aleš Honus, Právo

Střelec v noci mířil na zaparkovaná auta.

Článek

Policie potvrdila, že zadržen byl muž ve věku 44 let. Policisté napočítali celkem osm poškozených automobilů, není ale vyloučeno, že se v průběhu dne mohou přihlásit další poškození.

Podle sousedů jde o naprosto bezproblémového muže. „Asi v jednu hodinu v noci mě vzbudily výstřely. Podíval jsem se z okna, ale nic jsem neviděl,“ řekl jeden ze sousedů. Zatím není úplně jasné, zda muž střílel pouze ze svého bytu, anebo se pohyboval také po ulici.

Foto: Aleš Honus, Právo

Střelec v noci mířil na zaparkovaná auta

„Je to pro nás šok. Znám ho asi dvacet let a je to naprosto bezproblémový člověk, živnostník. Ještě včera jsem s ním hrála bowling,“ řekla Právu asi čtyřicetiletá žena, která bydlí ve stejném panelovém domě jako střelec.

„Odvedli ho asi v devět hodin ráno. Měl na sobě jen trenýrky a přes hlavu pytel. Až u auta mu nabídli pantofle,“ dodala sousedka.

Policie je stále na místě 

„Policie uzavřela okolí a nikoho tam nepouštěla. Nikdo nevěděl, co se tam stalo. Podle některých informací někdo střílel na auta, podle jiných zase došlo ke střelbě v bytě,“ řekla ráno Právu jedna z místních žen.

Foto: Aleš Honus, Právo

Střelec v noci mířil na zaparkovaná auta

„Byla jsem o situaci informována, ráno jsem dala pokyn, aby byla využitá i městská policie. Policie má situaci pod kontrolou. Nejdůležitější je bezpečí lidí a dětí,“ řekla Novinkám kolem 9:00 starostka Krnova Alena Krušinová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám