Hlavní obsah

Z protijedoucího auta oslnil policejní hlídku laserem, hrozí mu až dva roky vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S nebezpečným atakem se setkala policejní hlídka v noci na sobotu v Praze. Z protijedoucího auta řidiče služebního vozu oslnil laser tak intenzivně, že musel okamžitě zastavit. Posádka se ještě pokusila ujet, ale bez úspěchu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ilustrační foto

Článek

Autohlídka jela kolem druhé hodiny ranní v ulici U Národní galerie, když v jednu chvíli spolujezdec protijedoucího auta zasvítil laserem do očí policistovi za volantem. Ten okamžitě zastavil, aby neohrozil posádku.

„Následně policisté vozidlo, ze kterého paprsek vyšel, dojeli a zastavili. Muž, který je nyní podezřelý z trestného činu výtržnictví, ještě před zastavením vozidla laserové ukazovátko vyhodil z okna. To však policisté nalezli v trávě,“ informoval mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Dvaačtyřicetiletý spolujezdec skončil na policejní služebně, kde si vyslechl obvinění, za které mu hrozí až dva roky odnětí svobody. Policista vyhledal očního lékaře, aby se vyloučilo poškození zraku.

Reklama

Výběr článků

Načítám