Hlavní obsah

Motorkář ujížděl v Praze před strážníky, zastavil ho až pád v křižovatce

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Sedmadvacetiletého motorkáře se pokoušela v neděli zadržet hlídka městské policie v Praze. Muže zastavil až pád v křižovatce, kde málem skončil pod koly projíždějícího auta taxislužby. Řidič byl opilý a neměl řidičský průkaz na motorku.

Motorkář ujížděl před městskou policiíVideo: MP Praha

 
Článek

Hlídku strážníků předjel odpoledne v ulici Kutnohorská motorkář ve vysoké rychlosti, strážníci se ho proto rozhodli zastavit. Řidič ale nereagoval a ještě zrychlil, aby strážcům zákona ujel.

„Když se řidič pokusil v ulici Podleská odbočit do ulice Františka Diviše, dostal smyk a s motorkou upadl na zem. Protože muž vážným způsobem narušoval bezpečnost silničního provozu a hrozilo, že se dá znovu na útěk, jeden ze strážníků proti němu použil hrozbu služební zbraní,“ popsal mluvčí strážníků Jan Čihák.

Namířená zbraň motorkáře zklidnila a ten začal spolupracovat. Ošetření odmítl a přiznal se, že motocykl řídil bez příslušného oprávnění.

Protože městští policisté ucítili z řidiče alkohol, provedli dechovou zkoušku. Přístroj ukázal 0,89 promile alkoholu v dechu. Případ si proto převzala hlídka Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám