Hlavní obsah

Účetní podváděla ve velkém, vyrazila zadarmo i na dovolenou

– České Budějovice

Policisté zadrželi 36letou účetní z Českých Budějovic, která se dopustila několika podvodů, při nichž vylákala ze svých obětí částku, kterou kriminalisté vyčíslili na více než 350 000 korun. Ve čtvrtek o tom informovala mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podvodnice pracovala jako účetní a díky svým znalostem se dokázala finančně obohatit. Vytipovala si živnostníky a následně od nich požadovala uhrazení smyšlených dluhů vázaných k různým státním institucím.

„Jako účetní u jiné společnosti neoprávněně pozměnila fakturační údaje v účetním systému, napsala na ně číslo účtu své známé, takže platby nechodily společnosti, ale ve prospěch účtu dané ženy, ta je pak pachatelce následně předávala v hotovosti,“ uvedla Uhlířová.

„V jiném případě jako brigádník uzavřela bez vědomí a souhlasu jménem jiné osoby úvěrovou smlouvu s jednou společností, peníze následně vybrala a použila pro svoji potřebu,“ řekla Uhlířová.

Účetní podváděla na více frontách

Dalšího podvodu se dopustila, když čerpala od státu neoprávněný příspěvek na bydlení v hodnotě 10 000 korun. Z důvodu změny svého trvalého bydliště na něj však neměla nárok.

Ani to podvodnici nestačilo. Díky své vychytralosti letěla zadarmo na dovolenou. „Vybrala si proto cestu do Egypta na poslední chvíli. Společnosti, která zájezd zprostředkovala, však předložila nepravdivý doklad o úhradě zájezdu ve výši téměř 63 000 korun, peníze ale ve skutečnosti společnosti neposlala,“ sdělila Uhlířová.

Žena za své podvádění nejspíše doplatí. Policisté jí obvinili z trestného činu podvodu. V současnosti je stíhána na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám