Hlavní obsah

Vrah z Kmetiněvsi vydržel na svobodě čtyři roky, soudce ho poslal do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Soudce poslal ve čtvrtek do vazby dva muže, které pražská policie podezřívá z loupežného přepadení. Jeden z nich je mladík, jenž v roce 2004 zavraždil svou spolužačku z Kmetiněvsi, uvedla TV Nova. Policie to ale nepotvrdila.

Foto: Policie ČR

Jednoho z podezřelých lupičů dopadli policisté po honičce na pražských Vinohradech.

Článek

„Soudce Obvodního soudu pro Prahu 9 v pátek odpoledne uvalil na oba mladíky obviněné z loupeže vazbu. Dvojice tak v nejbližších chvílích poputuje do vazební věznice,“ sdělila mluvčí policie Jana Rösslerová.

Podle TV Nova je jedním z obviněných je 23letý mladík, který v lednu roku 2004 v Kmetiněvsi zavraždil a znásilnil svou třináctiletou spolužačku. Mluvčí policie tuto informaci odmítla potvrdit s ohledem na ochranu osobních údajů. Muž byl na svobodě od ledna 2010, kdy mu skončila ochranná léčba ve výchovném ústavu Klíčov v Praze. Tehdy si v hlavním městě hledal podnájem a chtěl pracovat jako číšník.

Mladíci vylákali hosta herny do auta a pak ho přepadliVideo: Policie ČR

Policie muže dopadla v úterý v bytě na pražském Proseku. Jeho kumpána později na Vinohradské ulici. Podle policie se oba mladíci v lednu v Praze 9 domluvili, že oloupí zákazníka herny, na kterého se usmálo štěstí, a vyhrál asi pět tisíc korun. Slíbili mu odvoz do centra na diskotéku, ale místo toho ho okradli a vyhodili z mercedesu.

Usvědčily ho testy DNA

Třináctiletá dívka byla před deseti lety zavražděna na Nový rok mezi Kmetiněvsí a Hospozínem nedaleko Velvar. Nalezena byla u potoka poblíž silnice mezi poli. K činu se po devíti měsících přiznal tehdy třináctiletý spolužák zavražděné, kterého usvědčily výsledky testů DNA.

Znalecké posudky potvrdily u pachatele vraždy rozsáhlou duševní a sexuální poruchu. Podle lékařů si hoch vraždu do posledního detailu naplánoval. Oběť zavraždil, a poté ji sexuálně zneužil.

Při jeho odchodu z ústavu před čtyřmi lety panovaly obavy, že by svůj čin mohl zopakovat. Tehdejší výzvu kmetiněveského starosty Luďka Kvapila za přijetí zákona, podle kterého by dětští pachatelé brutálních vražd byli doživotně pod dohledem úřadů, podepsalo zhruba 400 tisíc lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám