Hlavní obsah

Opilec ukradl auto a pak nahlásil policii, že mu ho ukradli

– Jičín

Čtyřiadvacetiletý muž v Jičíně na konci března ukradl osobní auto a později se sám obrátil na policii s tím, že mu vůz někdo ukradl. Odcizené auto si přes noc zaparkoval, ale ráno ho na ulici nenašel. Policie totiž vůz mezitím vypátrala a ještě v noci předala majiteli. Mladý muž je podezřelý i z dalších krádeží, v případě odsouzení mu hrozí až pět let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Neuzamčený vůz Toyota Corolla s klíčky v zapalování mladý muž odcizil v Harantově ulici. V době činu byl údajně opilý. V autě našel platební kartu, s níž se neúspěšně pokusil v bankomatu vybrat peníze. S autem pak odjel zaparkovat do ulice Smiřických.

Při ohlášení krádeže policistům tvrdil, že vůz koupil večer v Jičíně na vlakovém nádraží od neznámého muže. Tvrdil, že prodávající mu byl hodně podobný. Na otázku policie, proč krádež oznámil, muž řekl, že už to bral tak, že auto je jeho, uvedla mluvčí jičínské policie Hana Klečalová.

Policie muže také podezírá z toho, že na začátku února vnikl v Jičíně do pergoly rodinného domu, kde odcizil přehrávač a pokusil se ukrást osobní auto. Později podle policie z kanceláře firmy v Jičíně ukradl peněženku, notebook, fotoaparát a další věci za téměř 20 tisíc korun.

Na začátku března se opil a odcizil vozidlo Fiat Ducato, se kterým se vydal na Liberecko. V plánu měl cestu do Prahy, kde chtěl vůz prodat. Nakonec se vrátil do Jičína, kde vozidlo odstavil v Ruské ulici. Mluvčí poznamenala, že muž v autech jezdil přesto, že měl soudem uložený zákaz řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám