Hlavní obsah

Vrah z Kmetiněvsi měl oloupit muže z herny a vyhodit ho z mercedesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie ve středu zveřejnila podrobnosti k úternímu zatčení lupiče, který najížděl na kriminalistu, a videozáznam ze zadržení na pražských Vinohradech. Detektivové muže a jeho kumpána viní z oloupení hráče na automatech. Podle TV Nova je jedním za zadržených mužů mladík, který jako dítě zabil spolužačku ve středočeské obci Kmetiněves.

Mladíci vylákali hosta herny do auta a pak ho přepadliVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladík, který vraždil jako třináctiletý, se dostal na svobodu v roce 2010 bez záznamu v trestním rejstříku, protože čin spáchal jako nezletilý. Změnil si jméno, přestěhoval se do Prahy a chtěl si hledat práci. "Nemohu potvrdit ani vyvrátit, že byl zadržen tento člověk. Jde o ochranu osobních údajů," řekla Novinkám pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Že jde o vraha z Kmětiněvsi Nově potvrdil jeho známý.

Vrah z Kmetiněvsi
Na Nový rok 2004 byla cestou domů od kamarádky zavražděna a sexuálně zneužita 13letá Barbora. Vyšetřování trvalo více než půl roku nakonec testy DNA odhalily vraha. Zabil ji její stejně starý spolužák. K vraždě se přiznal a byl převezen na zkoumání do pražské psychiatrické léčebny v Bohnicích.
Podle expertů trpí nekrofilním sadismem a již roku 2004 odhadovali, že by mohl svůj čin zopakovat. Do 19 let zůstal v ochranné léčbě v detenčním ústavu, kterou mu nařídil kladenský okresní soud. V roce 2010 ředitel ústavu v Klíčově prohlásil, že si myslí, že hrozbou pro veřejnost není. Dál se léčil, ústav opustil a našel si podnájem i práci.

Policie muže dopadla v úterý v bytě na pražském Proseku. Jeho kumpána později na Vinohradské ulici.

Oloupili výherce

Podle policie se oba mladíci v lednu v Praze 9 domluvili, že oloupí zákazníka herny, na kterého se usmálo štěstí, a vyhrál asi pět tisíc korun. Slíbili mu odvoz do centra na diskotéku, ale místo toho ho okradli a vyhodili z mercedesu.

Třiadvacetiletého spolupachatele policisté zadrželi už v úterý dopoledne na pražském Proseku. Jeho stejně starého ozbrojeného kumpána chtěli zadržet odpoledne v Praze 4. Mladík ale na výzvy nereagoval, a kriminalista proto rozbil okno auta, ve kterém zrovna seděl.

Zadržení ozbrojeného lupiče na VinohradskéVideo: Policie ČR

V tu chvíli lupič sešlápl plyn a i s kriminalistou v okně začal ujíždět. Po několika metrech se strážce zákona naštěstí pustil, a manévr se tak obešel bez zranění. Druhý policista ještě stačil varovně vystřelit, ale řidič i přesto ujel. Dopadli ho až policisté na Vinohradech.[celá zpráva]

Foto: Jakub Herzán, Novinky

Mercedes zastavila až policejní hlídka

Vyšetřovatel podá státnímu zástupci během dne návrh k podnětu na uvalení vazby. Za loupežně přepadení jim hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi věznice,“ shrnula mluvčí policie Jana Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám