Hlavní obsah

Recidivista najel v Praze na kriminalistu a ujel. Nezastavila ho ani střelba

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Dvaadvacetiletý recidivista v úterý odpoledne v Praze najel na kriminalistu, který ho chtěl zkontrolovat, protože auto i řidič byli v celostátním pátrání. I přes varovný výstřel se ale řidiči podařilo ujet. Zastavila ho až hlídka na Vinohradech.

Mercedes s recidivistou zadržela hlídka na VinohradechVideo: Novinky

 
Článek

Mladíka podezřelého z loupeže chtěli kriminalisté zkontrolovat a zadržet před půl třetí odpoledne na Praze 4 v Čerčanské ulici.

Muž ve voze značky Mercedes-Benz ale nereagoval na výzvy policistů. Kriminalista, který byl na místě, proto rozbil okno auta, aby mladíka mohl zadržet.

„Mladý řidič však sešlápl pedál plynu a na jednoho z kriminalistů najel. Toho vláčel několik metrů ulicí,” uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Druhý z detektivů pak použil služební zbraň a vystřelil do vzduchu.

„Řidič mercedesu i přesto ujel. Zadržela ho až hlídka policie, která dostala hlášení přes operační středisko, na křižovatce ulic Vinohradská a Písecká,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Jakub Herzán, Novinky

Mladý muž již byl trestaný. Je také podezřelý z loupežného přepadení. Kriminalisté ho navíc chtějí obvinit z trestného činu násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až desetiletý trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám