Hlavní obsah

Pitbul na Plzeňsku pokousal dva lidi a majitelku zahnal na keř. Policisté ho zastřelili

Právo, pab
Plzeň

Policisté v Blovicích na Plzeňsku v úterý ráno zastřelili agresivního psa, který pokousal dva lidi a ohrožoval na životě i svou 18letou majitelku, která před ním vylezla na keř. Strážci zákona použili služební pistoli v okamžiku, kdy na ně pitbulteriér zaútočil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zvíře nejprve napadlo 30letého muže a následně 19letého mladíka. Oba byli známí majitelky psa. Ta se zachránila tím, že vylezla na vysoký keř,“ uvedl policejní mluvčí Jan Koželuh s tím, že celá událost se stala na zahradě domu, kde dívka bydlela.

Policisty přivolala sama majitelka psa. „Když hlídka přijela na místo, byl tam mladík s krvavým zraněním v obličeji, který policistům řekl, že pes pokousal ještě jednoho člověka. Policisté pak zaslechli z nedalekého křoví křik a následně uviděli ženu utíkající před rozzuřeným psem. Začali na něho křičet, aby odvrátili jeho pozornost, což se podařilo a dívka mezitím vylezla na vysoký keř,“ pokračoval Koželuh.

Podle něho ale pes neustále vyskakoval a chňapal po jejích nohách, proto proti němu policisté použili pepřový sprej. „Ten ale nezabral a pes majitelku stále napadal. Náhle se otočil a rozběhl se proti policistům, kteří stáli asi dva metry od něho. Ti použili služební zbraň a zvíře zneškodnili,“ dodal Koželuh. Případ je nadále v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám