Hlavní obsah

Muži, který zavraždil rodiče své expřítelkyně, potvrdil soud 30 let

Právo, Petr Marek
Olomouc
Aktualizováno

Výjimečný trest v délce třiceti let uložil v úterý Vrchní soud (VS) v Olomouci Radku Větrákovi (25) za to, že předloni ve Městě Albrechticích na Bruntálsku brutálně zavraždil majitele místní dřevařské firmy a jeho manželku, rodiče své bývalé přítelkyně. Potvrdil tak verdikt Krajského soudu v Ostravě z letošního 11. února, proti kterému se vrah odvolal.

Foto: Petr Marek, Právo

Radek Větrák u Vrchního soudu v Olomouci

Článek

U VS se Větrák stejně jako u KS k vraždě přiznal. Požadoval tam však mírnější trest, což VS neakceptoval. „Odvolání jsme zamítli jako nedůvodné. Rozsudek krajského soudu je správný a spravedlivý. Vražda byla provedena zvláště surovým způsobem, na dvou osobách, ze zvláště zavrženíhodné pohnutky a s majetkovým prospěchem,“ vysvětlil Právu mluvčí olomouckého VS Vladimír Lichnovský.

Větrák zavraždil rodiče své bývalé přítelkyně po ukončení vztahu, který mu přinášel sociální a finanční zajištění. Dlouhá léta parazitoval na rodině, která mu důvěřovala. Rodičům přítelkyně tvrdil, že studuje dvě vysoké školy, a tím vysvětloval své finanční problémy.

Dvojici ubodal v jejich domě

Když po čase otec mladé ženy prohlédl a zjistil, že Větrák v domácnosti krade peníze, podal na něj trestní oznámení. Zároveň po něm začal vymáhat asi půl miliónu korun. Aby se Větrák zbavil problémů, rozhodl se zlikvidovat svého věřitele i jeho manželku.

V rodinném domě vyčkal na jejich příjezd. Oba s vysokou razancí bodal do horní poloviny těla. Manželé zemřeli na základě bodného poranění srdce. Po činu Větrák odjel za bývalou přítelkyní do Prahy. Vyhledal ji a mimo jiné se opětovně dožadoval vysvětlení svého vykázání z jejího bytu. Dokonce u ní přespal. Následující den se vrátil do Ostravy a poté k domu manželů, kde byl po svém příjezdu zadržen policií.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám