Hlavní obsah

Svědek krádeže po honičce na eskalátorech zachránil mobil, zloděje pustil

Praha

Pražská policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po mladém zloději, kterému se krádež mobilního telefonu příliš nepovedla. Ve stanici metra ho totiž krátce po krádeži chytil svědek, jenž odevzdal kradený telefon na služebně.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička na eskalátorech dopadla pro zloděje špatně Video: Policie ČR

 
Článek

Krádež se odehrála ve vestibulu metra Anděl už 1. března, policie o ní informovala až nyní. Podle mluvčí Hany Jeřábkové se 51letá žena chtěla podívat, kolik je hodin, a proto vytáhla z tašky svůj mobilní telefon. Ten jí pohotově vytrhl z ruky asi 20letý mladík a utíkal po eskalátorech pryč.

„Žena začala křičet. Ve stejný okamžik jel po eskalátorech směrem dolů devětadvacetiletý muž. Ten nezaváhal ani vteřinu, na schodech si odložil svou tašku a vydal se pronásledovat zloděje. Tomu velmi rychle docházely síly a dvakrát upadl,“ popsala mluvčí Jeřábková.

Foto: Policie ČR

Pachatel na záznamech z metra

Svědkovi krádeže se podařilo pachatele dohnat a po krátké přetahované mu mobil vzal. Podle jeho výpovědi měl pachatel říci, že jednal zkratkovitě, a že se tedy půjde ženě na nástupiště omluvit. Při jízdě po schodech dolů se ale s ženou minuli, aniž by si toho všimli.

Mobil dostala až na služebně 

Odvážný muž tudíž s mobilem odešel na nejbližší služebnu, kde mobil odevzdal. Na policii se odebrala také okradená žena. „Telefon se tak po peripetiích vrátil ke své majitelce, ale pachatel zatím zůstal nepotrestán,“ konstatovala Jeřábková.

Foto: Policie ČR

Pachatel na záznamech z metra

Policisté mají k dispozici záběry z kamer, na kterých jsou záznamy nejen pachatele krádeže, ale také honička na eskalátorech. Pachatel je ve věku asi 20–25 let, světlé pleti, se středně dlouhými hnědými vlasy. V době krádeže měl na sobě tmavě fialovou bundu, modré džíny a na nohou tmavé boty.

Foto: Policie ČR

Pachatel a svědek (v čepici) na nástupišti metra

Kriminalisté by ale rádi ztotožnili také mladíka, který se celou dobu pohyboval s pachatelem. Svědek je ve věku 20–25 let, světlé pleti a hubené postavy. Oblečen byl do tmavé mikiny, tmavé vesty bez rukávů a tmavých džínových kalhot.

Informace o obou mužích přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám