Hlavní obsah

Ujíždějící řidič vlekl policistu za ruku, nezastavila ho ani střelba

Policisté z Mladé Boleslavi zadrželi v sobotu muže, který při silniční kontrole údajně najížděl na hlídku. Hrozil jí pistolí a při ujíždění držel jednoho z policistů za ruku a táhl ho za vozidlem. Řidiči se podařilo ujet, později byl ale dopaden.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Za násilí proti úřední osobě mu hrozí až šestileté vězení, vzhledem ke špatnému psychickému stavu ale skončil na psychiatrii,” sdělil mluvčí mladoboleslavské policie David Schön.

Hlídka řidiče zastavila v sobotu ráno v obci Debř. Na pokyn prý nejdříve nereagoval a na jednoho policistu najel. Zastavil až o deset metrů dál, vystoupil z auta a v ruce držel pistoli. Policisté na něj namířili služební zbraně a on tu svou odhodil. Nechtěl se však nechat spoutat, naskočil zpátky do auta a ujížděl.

Policistu, který se ho snažil vytáhnout z vozu, při tom údajně držel schválně za ruku a několik metrů ho vláčel vedle vozidla. Poté příslušník na ujíždějící vozidlo vypálil jednu ránu, kterou zasáhl zavazadlový prostor vozu.

Řidiče výstřel nezastavil a vysokou rychlostí pokračoval směrem na Mladou Boleslav. K překvapení policistů ale nezamířil na rychlostní silnici, nýbrž do města přímo k sídlu mladoboleslavské policie. U brány vyskočil z auta, přelezl plot do areálu, vyšplhal do prvního patra budovy a vykopl okno do jedné z kanceláří. Dovnitř už nevlezl, protože zahlédl přibíhající policisty. Skočil zpátky na zem, ale zranil se, a nemohl pokračovat v útěku. Poté ho policisté dopadli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám