Hlavní obsah

V Praze odhalili pěstírnu marihuany, prozradil ji elektrický zkrat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na popud pracovníka energetiky, který vyjel k nahlášenému elektrickému zkratu a měl podezření na pěstírnu konopí, vyrazila v sobotu hlídka policie do domu v pražských Kyjích. Policisté dorazili i společně s kriminalisty z toxi týmu. Dva vietnamsky hovořící muži, kteří se v domě zabarikádovali, odebírali elektřinu načerno. V pondělí o tom informovala pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

BEZ KOMENTÁŘE: Pěstírna konopí v pražských Kyjích (video neobsahuje zvuk)Video: Policie ČR

 
Článek

Na místo přijela i desetičlenná zásahová jednotka, která během pár minut oba muže zadržela. Následující den proběhla domovní prohlídka. Na místě se našla plně vybavená pěstírna a více než 430 rostlin marihuany v květináčích.

Foto: Policie ČR

Pěstírna byla dobře vybavená.

Zadržení se o rostliny pečlivě starali. Osvěcovali je speciálními výbojkami, zalévali je, hnojili, ošetřovali, v domě byla dokonce ventilace s čerpadly, filtry na odstranění zápachu, různá hnojiva a substráty.

Foto: Policie ČR

Našlo se více než 430 rostlin.

Vietnamci ve věku 41 a 42 let skončili s obviněním z pokusu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Za přečin jim hrozí až pětiletý trest.

Foto: Policie ČR

V pražských Kyjích policisté odhalili pěstírnu konopí.

Foto: Policie ČR

Prostory odhalené pěstírny.

Starší muž je navíc obviněn z maření úředního rozhodnutí, protože od loňského roku čelí vyhoštění z České republiky. Mladší muž odmítl sdělit svojí totožnost a neměl u sebe doklady, cizinecká policie jeho jméno stále zjišťuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám