Hlavní obsah

Výrostci zkopali a okradli vozíčkáře

Právo, pko

Někteří lidé se opravdu neštítí ničeho, jak dokládá odpudivý případ, který řeší brněnští policisté. Ti hledají pachatele útoku na vozíčkáře. Toho v pondělí ráno přepadli v Brně na Zvěřinově ulici tři výrostci, kteří ho povalili z invalidního vozíku, zkopali a okradli o stříbrný řetízek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Trojice zhruba patnáctiletých výrostků napadla vozíčkáře, který čekal na pomoc s překonáním překážky na ulici. „Za pomoci hadice jej povalili z invalidního vozíku a zajímal je pouze jeho batoh. Ani s výhružkou „Dej nám ty věci, nebo tě zbijeme!“ neuspěli – muž odmítal věci vydat.

Vzápětí si z vozíku začali brát zavazadla, ležícího muže několikrát kopli a také uhodili jeho berlemi. Devětadvacetiletý vozíčkář sice ubránil hodinky, ale jiný z mladíků mu strhl z krku stříbrný řetízek,“ popsal útok policejní mluvčí Pavel Šváb.

Po útoku výrostci rychle zmizeli, po horké stopě se sice ještě pustili přivolaní policisté se služebním psem, ten ale stopu ztratil v Masné ulici. Předtím ale ještě našel část vozíčkářových věcí. „Pachatelé měřili asi 160 centimetrů, měli štíhlé postavy.

Dva byli světlé pleti a měli blond vlasy, třetí z nich měl snědou pleť a kudrnaté černé vlasy. Mezi sebou se podle oběti domlouvali romsky. Případná svědectví či poznatky k pachatelům policisté přijmou na lince 158,“ dodal Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám