Hlavní obsah

Policie obvinila mladíka, který při ujíždění před policií zabil řidičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Policie obvinila z usmrcení z nedbalosti osmnáctiletého mladíka, který loni v listopadu zavinil při ujíždění policii u Litvínova na Mostecku smrt kolemjedoucí řidičky. Sdělila to v pátek mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková. Mladíkovi bylo v té době 17 let, neměl řidičský průkaz a byl na útěku z diagnostického ústavu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala loni 4. listopadu v pozdních večerních hodinách. Mladík na sebe upozornil tím, že jel ve tmě poničenou octavií bez zapnutých světel. Když ho kontrolovala policejní hlídka, skočil do auta a chtěl ujet. Policisté se mu v tom snažili zabránit. Řidič však přidal plyn a několik metrů je vlekl po vozovce, poté z místa ujel. Policisté se pustili za ním.

„Na silnici z Litvínova do Mostu se neřídil na přímém úseku pokyny policisty, když nerespektoval signál k zastavení s červeným nápisem na služebním vozidle policie," řekla Světláková. Řidič na výzvy nereagoval. Náhle přejel do protisměru, kde se srazil s Volkswagenem Polo.

„Řidička z VW utrpěla při nárazu těžké zranění a v nemocnici na následky zranění zemřela," doplnila Světláková. Podle ní měl mladík konflikty se zákonem už dříve, v době nehody po něm bylo vyhlášeno pátrání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám