Hlavní obsah

Celníci odhalili překupníky tabáku, daňový únik činil sedm miliónů

Právo, hon
Ostrava

Skupinu nelegálních distributorů tabáku odhalili celníci ve spolupráci s policií na severu Moravy. Ve vazbě skončilo pět mužů, kteří měli státu způsobit škodu ve výši 6,7 miliónu korun. V krátké době jde na Ostravsku už o druhý podobný odhalený případ.

Foto: Policie ČR

Policie při prohlídkách zajistila 2,7 tuny tabáku.

Článek

Gang překupníků tabáku celníci sledovali několik měsíců, než přistoupili ve spolupráci s policií k zákroku.

„Zjistili jsme, že tabák dováželi z Polska na Karvinsko a do Ostravy, kde byl zpracováván a dále distribuován v papírových pytlích,“ řekl zástupce ředitele Celního úřadu v Ostravě Kamil Kaluža. Dodal, že při domovních prohlídkách bylo zajištěno 2,7 tuny tabáku a kompletní výrobní linka na jeho zpracování. Celkově ovšem rukama obviněných prošly téměř čtyři tuny materiálu.

BEZ KOMENTÁŘE: Celníci odhalili překupníky tabákuVideo: Policie ČR

„Únik na spotřební dani byl vyčíslen na 6,7 miliónu korun,“ řekl Kaluže. Pět mužů ve věku od 27 do 51 policie obvinila a navrhla jejich vzetí do vazby, což soud u všech obviněných akceptoval.

Hrozí jim až deset let

„Obviněným hrozí pět až deset let vězení. Kromě tabáku u nich byly zajištěny dva milióny korun v hotovosti, výpočetní technika a motorové vozidlo,“ uvedl šéf moravskoslezské hospodářské kriminálky Martin Válek. Na dotaz, kam dále zpracovaný tabák v papírových pytlích mířil a zda budou obviněni i odběratelé zadržených překupníků, nechtěl odpovědět. „Šetření je na samotném počátku,“ dodal kriminalista.

Reklama

Výběr článků

Načítám