Hlavní obsah

Řidič se před policií snažil vyměnit se spolujezdcem, oba byli pod vlivem drog

– Praha

Policisté koncem března v ulici Svornosti u křižovatky s ulicí Pivovarskou v Praze 5 zastavili podezřele jedoucí vůz. Na první výzvu k zastavení nezareagoval a vypadalo to, že se řidič se spolujezdcem snaží vyměnit. Auto nakonec zastavilo a policisté zjistili, že muž za volantem nemá řidičské oprávnění a navíc je pod vlivem pervitinu.

Řidič i spolujezdec byli pod vlivem drogVideo: Policie ČR

 
Článek

„Po několika vteřinách se ukázalo, že je muž pod vlivem omamných a psychotropních látek. Test byl pozitivní na pervitin. Následnou lustrací v policejních evidencích navíc policisté zjistili, že má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel,” sdělila policejní mluvčí Hana Jeřábková.

Osmatřicetiletý spolujezdec policistům tvrdil, že automobil patří jemu a dodal, že míří do Písku.

Dva přestupky spolujezdce

”To, proč neřídil on, zdůvodňoval obavou z policejní kontroly, jelikož užil drogu. Oba muže proto policisté na místě omezili na osobní svobodě. U spolujezdce pak prohlídkou objevili ještě „psaníčko“ s pervitinem,” uvedla Jeřábková.

Spolujezdec spáchal dva přestupky. Své vozidlo půjčil osobě, která nedrží řidičské oprávnění. Navíc měl u sebe neoprávněnou omamnou a psychotropní látku. Policisté jej zadrželi a převezli na policejní stanici.

„Řidiče policisté zadrželi a v současné chvíli je podezřelý ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříleté vězení,” dodala Jeřábková.

Reklama

Výběr článků

Načítám