Hlavní obsah

„Z lásky” zavraždila ve stanu dceru nožem na koberce, odpyká si 11 let

Právo, pko
Brno

Byl to akt lásky a dceři jsem pomohla zbavit se pozemského utrpení. Tak vysvětlila vraždu své vlastní dcery žena, která své dítě v září 2012 podřezala nožem na koberce ve stanu u Borové Lady na Šumavě. Justice za vraždu matku potrestala 11 lety vězení a trest jí potvrdil i Nejvyšší soud (NS), jak ve čtvrtek uvedl jeho mluvčí Petr Knötig.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Žena, která prořízla dceři hrdlo, se hájí před krajským soudem.

Článek

„Jestliže jí odvolací soud uložil trest ve výměře 11 let, tedy při spodní hranici zákonné trestní sazby, jedná se o trest zákonný, jak pokud jde o jeho druh, tak i výměru,“ prohlásil Knötig s tím, že soudci označili dovolání za zjevně neopodstatněné. Podle znalců netrpí žena žádnou psychickou poruchou a dcera byla pod jejím silným vlivem.

„Motivem byla velká úcta a láska k dceři,“ vysvětlila vraždu u soudu žena, která se zabývá esoterikou a věří v posmrtný život. Devatenáctiletá dcera ji prý sama dlouhodobě přemlouvala ke společné sebevraždě.

Foto: Policie ČR

Místo, kde byla zavražděna mladá dívka

Na smrt se dobře připravily - opustily byt v Praze, koupily stan a spací pytle a vyrazily na Šumavu. Původně se chtěly otrávit léky, ty ale nezabraly podle očekávání, a tak prý dcera požádala, aby ji matka podřízla. Vražedkyně se sama chtěla po činu zabít, způsobila si ale jen lehčí zranění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám