Hlavní obsah

Policie hledá svědka, který by mohl pomoci objasnit loupež na Olomoucku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policie ve čtvrtek požádala veřejnost o pomoc při pátrání po ozbrojeném lupiči, který 27. března v noci loupil na benzínové čerpací stanici v obci Těšetice na Olomoucku. Sebral tu deset tisíc korun a z místa pak utekl.

Foto: Policie ČR

Policii by mohl pomoci svědek, který byl na benzínce před loupeží.

Článek

K loupeži došlo kolem 21. hodiny. „Neznámý pachatel maskovaný na hlavě černou kuklou vstoupil do budovy čerpací stanice a pod pohrůžkou použití krátké střelné zbraně a se slovy ,Peníze, dej mi všechny peníze, i ty pod šuplíkem!‘ požadoval vydání finanční hotovosti. Obsluhující žena mu z obavy o život a zdraví vydala 10 tisíc korun,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí v Olomouci Marie Štrbáková.

Policie podle ní hledá muže, který byl na čerpací stanici před lupičem a mohl by jí jako svědek pomoci. Stejně jako později pachatele jej zachytila bezpečnostní kamera.

„Žádáme spoluobčany, pokud znají jeho totožnost, aby se s informací přihlásili na linku 158 nebo telefon: 974 766 310. Také vyzýváme muže, o kterém se domníváme, že by nám mohl pomoci při objasnění loupežného přepadení, aby se rovněž přihlásil na linku 158. Může se také osobně dostavit na územní odbor služby kriminální policie a vyšetřování se sídlem na Žižkově náměstí v Olomouci,“ dodala mluvčí.

Po pachateli kriminalisté intenzivně pátrají. V případě dopadení a odsouzení hrozí lupiči trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám