Hlavní obsah

Bytový dům v Opavě zachvátily plameny, devět lidí se zranilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Při požáru bytového domu v Opavě se v neděli večer přiotrávilo devět lidí zplodinami. Mezi ošetřenými bylo i sedm dětí ve věku od jednoho do deseti let. Další tři desítky lidí musely být evakuovány.

Požár ubytovny v Opavě KateřinkáchVideo: hasici.tv/HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

V přízemí dvoupodlažního bytového domu s půdou v Mostní ulici začalo hořet okolo 21.30.

"Hořelo z dosud nezjištěných příčin v jednom pokoji v přízemí domu, zplodiny se rozšířily i do chodby. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za půl hodiny, další hodinu jim zabralo dohašování," řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Třináct evakuovaných obyvatel hasiči přepravili vlastním autobusem do krizového centra Českého červeného kříže v Krnovské ulici v Opavě. Hasiči také vynesli z budovy dvě tlakové lahve na plyn. Předběžná škoda byla odhadnuta na půl miliónu korun.

Záchranáři podle mluvčího Lukáše Humpla ošetřili devět lidí. Nejhůře dopadla padesátiletá žena, která byla z domu postiženého požárem vynesena s poruchou vědomí.

"Zasahující lékař zjistil, že je těžce intoxikována zplodinami hoření a její život je ohrožen. Pozemní posádky pacientce poskytly neodkladnou péči a následně ji přepravily na heliport záchranné služby, kde si ji do péče převzali letečtí záchranáři," uvedl Humpl. Žena byla převezena do Městské nemocnice v Ostravě, kde je k dispozici hyperbarická komora, kde pacienti při zvýšeném atmosférickém tlaku dýchají téměř stoprocentní kyslík.

"Sedm dětí jevilo známky lehké až středně těžké intoxikace zplodinami hoření. Všechny byly při vědomí a mimo přímé ohrožení života," řekl Humpl. Děti byly převezeny do Slezské nemocnice v Opavě. Středně těžkou intoxikaci utrpěl také osmačtyřicetiletý muž, který byl přepraven na interní ambulanci opavské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám