Hlavní obsah

Na českých silnicích zemřelo v březnu 49 lidí, v únoru o polovinu méně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při dopravních nehodách zemřelo letos v březnu na českých silnicích 49 lidí. Loni jich ve stejný měsíc bylo o tři méně. V únoru policie evidovala 22 obětí. Letošní únor se tak stal statisticky nejpříznivějším měsícem od roku 1990. Informace vyplývají z předběžných policejních statistik.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

V březnu zahynulo při dopravních nehodách více lidí než v předchozích měsících letošního roku. V lednu policie evidovala 42 obětí, v únoru dokonce jen 22, což bylo nejméně obětí dopravních nehod za jakýkoliv měsíc od roku 1990.

V březnu se stalo několik nehod, při nichž zemřeli dva lidé. Například v neděli 16. března zahynuli na Prachaticku po srážce s autem dva chodci. Řidič ujel. Nehodu ale provázejí nejasnosti.

Policie zjišťuje, zda sedmatřicetiletá žena a jednapadesátiletý muž nebyli mrtví předtím, než je srazil vůz. Zatím není jasné, zda oba přejelo jedno auto, nebo šlo o dva vozy [celá zpráva].

Policistům ujížděli, ale jízdu nepřežili 

O týden později pak v Českých Budějovicích havaroval vůz ujíždějící policejní hlídce.

Na místě zemřel čtyřicetiletý řidič i jeho spolujezdkyně. Ve čtvrtek 20. března zemřeli při dopravní nehodě u Horních Tošanovic na Frýdecko-Místecku dva mladí lidé na motocyklu. Srazili se s nákladním autem.

Zatím poslední smrtelná nehoda se stala v neděli vpodvečer v obci Sběř na Jičínsku. Řidič osobního auta tam narazil do betonového sloupu elektrického vedení a na místě zemřel.

Do policejních statistik mohou ještě zasáhnout dnešní havárie nebo úmrtí, která se prokážou až v průběhu vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám