Hlavní obsah

Pokácený strom zastavil v části Zlína dopravu

Právo, Miloslav Hradil
Zlín

Spadlý strom, který kácel dřevorubec, zastavil v sobotu odpoledne dopravu v Mostní ulici ve Zlíně. Strhl elektrické i trolejové vedení. Navíc poškodil i osobní auto muže, který strom kácel. Škoda bude činit minimálně 200 tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K události došlo krátce před 15. hodinou. „Muž, který byl najatý na kácení stromů, u jednoho zřejmě špatně odhadl směr a strom padl přes cestu,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička.

Strom vzal s sebou 150 metrů drátů nízkého napětí, které vytrhl i s konzolami ze stěn rodinných domů, trolejové vedení a nalomil i trolejový sloup. „Navíc poškodil i vozidlo Renault Megane, jehož majitelem je pán, který strom kácel,“ uvedl mluvčí.

V Mostní ulici musela být dočasně zastavena veškerá doprava včetně trolejbusové. Při události nebyl nikdo zraněn. Škoda však bude podle Žemličky poměrně vysoká.

„Jen na sloupu byla odhadnuta na 100 tisíc korun. Vzhledem k dalším škodám tak lze předpokládat, že celkem půjde o nejméně 200 tisíc korun,“ dodal mluvčí. Na místě zasahovali také energetici, policisté a městští strážníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám