Hlavní obsah

Policisté vyrazili na diskotéky, šestnáctiletý chlapec nadýchal dvě promile

Právo, pko
Blansko

Páteční večer si vybrali jako ideální čas pro kontrolu diskoték, barů nebo restaurací blanenští policisté, kteří se zaměřili na popíjení alkoholu mladistvými. Jen ve městě Blansku za dvě hodiny nachytali celkem 14 chlapců a dívek mladších 18 let, kteří byli opilí. Kromě několika klubů oblíbených mezi mládeží strážci zákona zkontrolovali i čerpací stanice a veřejná prostranství.

Foto: Policie ČR

Za dvě hodiny nachytali blanenští policisté 14 opilých dětí.

Článek

„Smutným rekordmanem večera byl šestnáctiletý mladík, který měl v dechu 2,05 promile. Policistům navíc při kontrole nepravdivě tvrdil, že měl pouze jedno pivo. Další šestnáctiletý chlapec pak měl 0,92 promile alkoholu v dechu a stejně stará dívčina 0,82 promile. Nakonec si tyto tři výtečníky převzali zákonní zástupci a jejich chování, stejně jako dalších opilých mladistvých, bude dál řešit orgán sociálně právní ochrany dětí,“ konstatovala policejní mluvčí Iva Šebková.

Kromě toho policisté pokutovali i servírku, která mladistvým alkohol nalila, a kamaráda jednoho z opilých za to, že ačkoli věděl, že kamarád je mladší 18 let, alkohol mu koupil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám