Hlavní obsah

Lupička přepadla prodejnu v Havířově, policie po ní už dva dny pátrá

Právo, Aleš Honus

Žena, která ve čtvrtek v pravé poledne vtrhla do prodejny oděvů v centru Havířova-Šumbarku, nejprve pobodala prodavačku, potom sebrala peníze a utekla. Policii se naštěstí podařilo získat fotografii ženy, která by mohla o přepadení přinejmenším něco vědět.

Foto: Policie ČR

Policie stále nezná identitu ženy, po které pátrá v souvislosti s přepadením prodejny v Havířově.

Článek

Žena ve věku kolem třiceti let, jejíž totožnost od pátku kriminalisté znají, vstoupila do prodejny na náměstí T. G. Masaryka, kde předstírala zájem o zboží. Potom přistoupila k prodavačce s nožem v ruce. „Nejprve požadovala peníze, posléze prodávající ženu pobodala, odcizila dosud nezjištěnou hotovost a z místa utekla,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Na místo ihned vyjeli policisté a rozjelo se pátrání. Kriminalistům se podařilo získat snímky z kamery. „Na základě zjištěných informací nelze v této chvíli jednoznačně potvrdit, že žena má přímou souvislost s přepadením. Každopádně se pohybovala kolem poledne v centru Havířova-Šumbarku. Pohybovala se rovněž v místě a okolí prodejny, ve které si prohlédla zboží ještě předtím, než do ní opět vešla,“ dodala mluvčí.

Hledání svědků

Policie pátrá také po svědcích, kteří v inkriminovanou dobu prodejnu navštívili a mohli by podezřelou poznat. „Jedná se o důležité svědky, stejně jako je muž, který volal na tísňovou linku a napadení oznámil,“ dodala mluvčí.

Žena na fotografii je ve věku od 30 do 35 let, vysoká 165 až 170 centimetrů, má krátce střižené světlé vlasy stažené do copu, v jednu chvíli měla na hlavě červenou čepici s kšiltem. Na sobě měla světlou bundu se zeleným pruhem na straně a šedou mikinu s výrazným nápisem na přední straně.

„Žádáme všechny občany, kteří ženu poznali nebo mohou k celé události cokoli policistům sdělit, aby neprodleně volali na bezplatnou policejní linku 158. Informace mohou sdělit také na nejbližší policejní služebně,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám