Hlavní obsah

Od syna si půjčil pistolku a šel přepadnout kavárnu

Uherské Hradiště

Až deset let vězení hrozí třicetiletému muži z Uherského Hradiště, který si od syna půjčil plastovou repliku pistole a v teplácích a kukle se pokusil přepadnout kavárnu. Servírka však vyběhla na ulici a začala volat o pomoc. Pachatel se lekl a raději utekl, ve čtvrtek byl dopaden. Informoval o tom mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Článek

Podle Mergentala chtěl obviněný loupeží vyřešit své finanční problémy. „Dlouhodobě nepracuje a potřeboval zaplatit za nájem bytu, v němž bydlí. Měl u sebe černou plastovou pistoli, kterou dříve koupil svému synovi. V popelnicích si našel oblečení, kterým se chtěl maskovat. V nalezené čepici prostřihl otvory pro oči a v převleku vyrazil do centra města," popsal Mergental. Muž se prý bez většího plánování rozhodl přepadnout kavárnu, na niž natrefil v Seichertově ulici.

„S kuklou na hlavě vešel dovnitř, kde pod pohrůžkou zbraně požadoval po kavárnici peníze. Ženě se podařilo vyběhnout ven a volat o pomoc. V tom momentu se lupič lekl a bez jakýchkoli peněz vyběhl ven," poznamenal mluvčí.

Muž utíkal ke hradbám, kde se převlékl a odhodil tepláky i kuklu. Na železničním nádraží pak do odstaveného vagónu odhodil synovu pistolku. Policie ho dopadla díky detailům zjištěným na místě činu a poznatkům ze svědeckých výpovědí, uzavřel Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám