Hlavní obsah

Kramný zůstává ve vazbě, aby neutekl a neovlivňoval svědky

– Karviná
Právo, Aleš Honus

Petr Kramný, obviněný z loňské vraždy manželky a dcery v Egyptě, zůstává ve vazbě z obou důvodů, pro které byl do vazby vzat. Informaci o tom, že Kramný ve vazbě zůstane, zveřejnila média už 17. března, soud ji ale nechtěl komentovat. Argumentoval tím, že rozhodnutí musí být doručeno všem účastníkům trestního řízení.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Článek

Soud své rozhodnutí dosud nepotvrdil, informoval o něm ale ve středu advokát obviněného muže. „Rozhodnutí krajského soudu nás nepřekvapilo. Potvrdil usnesení Okresního soudu v Karviné, který o vazbě rozhodl,“ řekl Kramného advokát Jaromír Richter.

Matka s dcerou zemřely koncem loňského července v hotelu v egyptské Hurghadě, kde rodina trávila dovolenou. Média původně spekulovala, že ženy byly otráveny, posléze se objevily informace, že je mohl zabít elektrický proud. Kramný vinu od počátku popírá.

Svůj postoj nezměnil. „Nadále vinu odmítá,“ zopakoval ve středu Richter.

Moravskoslezští policisté, kteří Kramného obvinili z vraždy koncem února, dosud příčinu úmrtí nekomentují.

Nebyly zveřejněny výsledky pitvy

Stejně tak zatím nebyly zveřejněny výsledky pitvy či výsledky testu na detektoru lži, který Kramný podstoupil.

Žena i její dcera zemřely v egyptském hotelu Titanic Palace na konci loňského července. Kramný prohlásil, že všichni tři předtím trpěli střevními a žaludečními problémy.

Egyptská policie podezřívala ze smrti obou žen právě Kramného, který až do října musel zůstat v Egyptě. Těla českých turistek byla přepravena zpět do Česka už v srpnu. Moravskoslezská policie Kramného nakonec obvinila z vraždy, ve vazbě je od 20. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám