Hlavní obsah

Při požáru ruiny rodinného domu našli hasiči mrtvolu, muž spáchal sebevraždu

Právo, Jiří Růžička
Uherské Hradiště
Aktualizováno

Tělo bez známek života vynesli ve středu brzy ráno hasiči z hořícího rodinného domu v Bánově na Uherskohradišťsku. Ve Zlínském kraji jde již o druhou oběť požárů v obytných objektech během dvou dnů. Podle policie se muž před požárem oběsil.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ilustrační foto

Článek

„Už v době příjezdu první jednotky hasičů na místo hlášeného požáru v obci Bánov byl vidět hustý kouř vycházející z ruiny rodinného domku. O vzniku požáru byli hasiči informováni v 06:33. Podle prvotních informací nebylo vyloučeno, že se v hořícím objektu nachází jedna osoba,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Plameny se z původní obytné místnosti šířily i na střechu. Uvnitř nalezli hasiči osobu, která už nejevila známky života. Muž, jehož mrtvé tělo vynesli hasiči z ruin hořícího domu v Bánově, spáchal sebevraždu. Okolnosti případu upřesnil mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

„Muž bydlící v Bánově uviděl, že ze starého domu v sousedství jde kouř. Pokusil se dostat dovnitř, ale dveře byly zamčené. Musel použít krumpáč, aby je otevřel a mohl se pokusit zachránit muže, který měl být uvnitř. V tom mu ale zabránil silný kouř a plameny,“ popsal mluvčí.

„Bezvládné tělo muže vynesli až hasiči. Lékař záchranné služby už mohl jen konstatovat smrt. Uherskohradišťští kriminalisté zajistili stopy, které potvrzují, že devětasedmdesátiletý muž spáchal sebevraždu oběšením. Na pátrání po příčině požáru tak stále pracují vyšetřovatelé policistů i hasičů. Z prozatím zjištěných informací vyplývá, že ani mužova smrt, ani požár nevznikl cizím zaviněním,“ dodal Mergental.

Muž uhořel v Trnavě  

V úterý našli hasiči ohořelé bezvládné lidské tělo při hašení požáru podkroví restaurace v Trnavě na Zlínsku. Oživovací pokusy záchranářů již nepomohly. Podle informací zlínské policie se jednalo o muže ve věku pětapadesáti let.

„Jednou z reálných verzí je, že muž při požáru v Trnavě zemřel vinou vlastní nedbalosti,“ informoval mluvčí zlínské policie Petr Jaroš. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám