Hlavní obsah

Pytláci sebrali rybářům cenné generační kapry

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Doslova pohromou pro rybáře se stalo řádění pytláků v sádkách v Broumově na Tachovsku. Ze speciálních nádrží zmizelo během dubna a května 116 velmi cenných linií generačních kaprů, kteří byli připraveni k umělému výtěru.

Článek

Každá z ryb vážila v průměru sedm kilogramů a cena za kilogram geneticky čisté generačky se pohybuje okolo 1500 korun.

"Vůbec si nedokážeme vysvětlit, jak to pytláci udělali. Nikde jsme po nich neobjevili žádné stopy. Přitom ukrást tak velké množství ryb není vůbec jednoduché a navíc areál je v noci namátkově hlídán," řekl místní baštýř Bohumil Kolofa.

Podle něho si rybáři generačky vypiplali během sedmi let. "Veškerá práce je teď nanic. Budeme muset čekat další roky, než ztrátu vyplníme," dodal Kolofa.

Podle zástupce tachovského policejního ředitele Františka Pachla policie krádež vyšetřuje na základě písemného oznámení od rybářů. "Vyšetřování je teprve na začátku," dodal Pachl.

Samotní rybáři už zachytili informaci, že se někdo pokoušel ukradené ryby udat. "To musí prověřit policie," řekl Kolofa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám