Hlavní obsah

Nehoda tří aut zablokovala dálnici D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

Nehoda tří osobních automobilů na 163. kilometru dálnice D1 v úterý na více než hodinu zastavila provoz ve směru na Prahu. Kolem 15.15 byl provoz obnoven v jednom jízdním pruhu. Na místě zasahovali hasiči, záchranáři a policisté. Dva muži utrpěli středně těžká zranění.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Nehoda tří aut zablokovala dálnici D1.

Článek

Nehoda se stala krátce před 14.15 mezi exity 168 Devět křížů a 162 Velká Bíteš.

"Pravděpodobnou příčinou nehody je nepřiměřená rychlost. Jedno z vozidel narazilo ve vysoké rychlosti zezadu do dalšího vozu jedoucího před ním," řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Zraněné osoby převezli záchranáři do úrazové nemocnice v Brně. Okolnosti nehody se vyšetřují.

Odpolední nehoda není jediným problémem, který v úterý komplikuje dopravu na dálnici D1. Už v pondělí začaly přípravné práce na převedení dopravy do jedné poloviny dálnice mezi 114. a 110. kilometrem u Jihlavy. Od té doby se tam tvoří kolony, které byly kolem poledne dlouhé sedm kilometrů.

"Řidiči sjížděli na souběžnou silnici 602 ve Velkém Beranově nebo už v Měříně. Teď odpoledne už je kolona přibližně dvoukilometrová," řekla Čírtková.

Na druhém opravovaném úseku mezi Hořicemi a Loktem je kolona vozidel podle policie přibližně poloviční. Na úseku mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem dohlíží policie podle Čírtkové nepřetržitě 24 hodin denně. "Pokutovali jsme už několik řidičů kamiónů, kteří jeli v levém jízdním pruhu, kde nemají co dělat," uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám