Hlavní obsah

Razie v Železné Rudě. Celníci zadrželi padělky za milióny

– Plzeň
Právo, zaš

Tisíce kusů nezdaněných cigaret, stovky kusů padělaného oblečení i elektroniku zajistili celníci během víkendové razie na Železnorudsku. „Cena originálů veškerého padělaného zboží by přesahovala pět miliónů korun,“ řekla mluvčí Celního úřadu v Plzni Jitka Blahutová.

Foto: ČTK

U Hojsovy Stráže našli celníci v kontrolované dodávce 501 padělků textilu.

Článek

Jeden ze záchytů si celníci připsali na konto v objektu zvaném „Velpa“. Služební pes zde vyčenichal čtrnáct tisíc kusů nezdaněných cigaret s ukrajinskými nebo falešnými kolky, které byly ukryty v plechové bedně. Na místě se nacházelo také 122 kusů padělků textilu a kabelek.

„V prodejním místě zvaném „Pekárna“ celníci zajistili 135 kusů padělků sluchátek, peněženek, kabelek a batohů,“ sdělila Blahutová. Další padělky celníci nalezli ve dvou vozech směřujících po silnici do Železné Rudy.

Ke zboží se přihlásil Vietnamec

„U obce Hojsova Stráž celníci objevili v kontrolovaném dodávkovém vozidle 501 padělků textilu. K vlastnictví zboží se přihlásil vietnamský občan, který má bydliště v Horní Blatné,“ uvedla Blahutová.

Na stejné silnici si vyhlédli i osobní vozidlo, které řídil český občan z Chebu. Muž v autě převážel 807 kusů padělaného oblečení a různých módních doplňků luxusních značek. Oba případy celníci šetří jako podezření z přečinu porušování práv k ochranné známce a jiným označením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám