Hlavní obsah

Po smyku rozpůlil auto o strom, jeden mrtvý a dva zranění

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Tragická dopravní nehoda se stala v noci na úterý mezi obcemi Hořejší Kunčice a Bohdanovice na Opavsku. Informoval o tom mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl. Policie zatím neví, kdo řídil automobil, který při nehodě narazil do stromu.

Foto: Policie ČR

Auto se rozpůlilo o strom.

Článek

K nehodě došlo krátce před půlnocí. Řidič podle mluvčího policie Reného Černohorského nepřizpůsobil rychlost jízdy aktuálnímu počasí a stavu vozovky a po projetí zatáčky dostal smyk. Vjel do příkopu a pak narazil do stromu. Auto se po nárazu rozpůlilo.

„Třiačtyřicetiletý muž byl záchranáři nalezen ležící mimo vozidlo a nejevil známky života. Zasahující lékařka zjistila, že utrpěl mnohočetná poranění, kterým na místě podlehl ještě před příjezdem posádek záchranné služby,“ sdělil Humpl.

Foto: Policie ČR

Auto se rozpůlilo o strom

Druhý muž ve věku 25 let byl při vědomí, ale vážně zraněný. „Byl ošetřen s poraněními břicha a horní končetiny, vyloučit nebylo možno ani další zranění. Pacienta si převzala do své péče posádka leteckých záchranářů,“ dodal mluvčí.

Třetí, třiadvacetiletý muž byl v době zásahu záchranky při vědomí a s posádkami komunikoval. Utrpěl středně těžká poranění v oblasti hrudníku a hlavy. Sanitka ho převezla na chirurgickou ambulanci do Opavy.

U nejmladšího z mužů bylo zjištěno více než promile alkoholu. U dalšího zraněného nebylo možné provést zkoušku na alkohol na místě, a byl u něj proto proveden odběr krve v nemocnici. V případě mrtvého muže byla nařízená soudní pitva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám