Hlavní obsah

Bulhaři unesli v Plzni 17letou dívku a ujížděli před policií

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři muži bulharské národnosti v Plzni v sobotu ráno unesli sedmnáctiletou dívku. Proti její vůli ji nacpali do auta a z místa odjeli. Všeho si všiml mladý muž a oznámil to na policii. Po chvíli se strhla policejní honička, která trvala patnáct minut.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vše začalo v půl jedné ráno u kruhového objezdu mezi centrem města a Lochotínem. Dívka se tou dobou bez doprovodu vracela domů. Pod takzvaným Rondelem u ní zastavili tři Bulhaři v audi ve věku od 19 do 31 let s dotazem na nejbližší diskotéku. Dívka je ochotně nasměrovala do centra města a chtěla pokračovat v chůzi. Marně.

„Starší z mužů ji uchopil zezadu za ruce, mladší ji chytil za nohy a nesli ji k autu. Ze začátku se jim to nedařilo, nakonec však dívčin odpor násilím zlomili a z místa odjeli směrem ven z města,“ informovala policejní mluvčí Hana Štefflová s tím, že incidentu si všiml náhodný svědek.

V autě ji osahávali

Ihned se rozjela pátrací akce. Po pár minutách policisté podezřelé auto objevili. Pachatelé však před několika policejními vozy začali ujíždět a pokusili se najet na dálnici D5.

Dramatická honička skončila po patnácti minutách u dálničního přivaděče. „Všichni tři byli za použití donucovacích prostředků vytaženi z vozu a zadrženi. Policisté během vyšetřování zjistili, že muži únos ženy dopředu naplánovali.

„Současně vyšlo najevo, že během jízdy ji oba muži, kteří ji do vozu vtlačili, na zadním sedadle osahávali na nahém těle, odcizili jí mobilní telefon, z uší jí proti její vůli sundali a odcizili náušnice a z prstu se jí pokusili sebrat i zlatý prstýnek,“ upřesnila Štefflová s tím, že mladá dívka neutrpěla žádná zranění.

Pachatelé byli obviněni a za zločiny vydírání, znásilnění a loupež jim hrozí až deset let za mřížemi. Kriminalisté podali žádost o jejich vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám