Hlavní obsah

Řádění fanoušků v Ostravě: Jedenáct zraněných policistů a 31 zadržených

Právo, plk
Ostrava

Jednatřicet. Takový je počet zadržených fotbalových chuligánů po sobotním utkání mezi ostravským Baníkem a pražskou Spartou. Podle policejní mluvčí Gabriely Holčákové se budou zodpovídat většinou z přestupků, v případě trestných činů se nejčastěji jedná o násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Při incidentech bylo zraněno 11 policistů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalové chuligány musela na tribunách rozhánět policie.

Článek

„Ve skupině zadržených byli příznivci obou fotbalových týmů. Řada z nich byla opilá. Již v noci ostravští policisté zahájili trestní stíhání či sdělili podezření ve zkráceném přípravném řízení prvním zadrženým,“ uvedla Holčáková.

Podezřelí podle jejích slov házeli na ochránce pořádku různé předměty jako pyrotechniku nebo kameny. Zraněno bylo 11 policistů. „Většinou mají lehká poranění,“ objasnila.

banik x spartaVideo: Novinky

Holčáková potvrdila, že zraněni byli i fanoušci, jejich počet ale policie nezná. „Byla způsobena také škoda na majetku, a to na zařízení stadiónu a zničené je sklo autobusu, kterým příznivci fotbalu cestovali,“ uvedla Holčáková.

V úkonech trestního řízení budou policisté pokračovat i v neděli. „Půjde o výslechy podezřelých, které kvůli alkoholovému opojení nebylo možné dosud vyslechnout či analýzu obrazových záznamů,“ nastínila. Počet podezřelých či obviněných se podle Holčákové pravděpodobně zvýší.

Reklama

Výběr článků

Načítám