Hlavní obsah

Již podruhé hořel stoh u Brodku na Prostějovsku, na Šumpersku vzplanul les

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke dvěma požárům vyjížděli v sobotu večer hasiči na Prostějovsku a na Šumpersku. Zatímco poblíž Broduku u Prostějova nedaleko rychlostní komunikace R46 vzplál stoh, ve Vernířovicích na Šumpersku hořel les. Obě události se obešly bez zranění, ale k uhašení plamenů musel vyrazit větší počet jednotek. Proč v obou případech hořelo, není zatím jasné.

Foto: HZSOLK

Požár stohu u Brodku na Prostějovsku

Článek

Stoh na Prostějovsku hořel nedaleko rychlostní komunikace R46, kde nedávno zasahovali místní hasiči u podobné události.

"Stejný scénář čekal jednotky i tentokrát. Oheň se opět rozšířil na celou plochu stohu a snaha o jakékoliv uchránění alespoň části byla mizivá," popsal mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák. Na místě byly čtyři jednotky profesionálů a dobrovolníků. Škoda se bude pohybovat ve statisících korun.

Na Šumpersku hasiči likvidovali požár lesního porostu, převážně hrabanky, na ploše asi 150x150 metrů. I v tomto případě zasahovaly čtyři jednotky hasičů.

"Zásah byl komplikovanější kvůli kopcovitému převýšení, těžce dostupnému pro hasičskou techniku," uvedl Hošák. Hasiči místo přesto důkladně prolili vodou. Zásah trval do brzkých ranních hodin. Škoda zatím vyčíslena nebyla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám