Hlavní obsah

Recidivista znásilnil dvě ženy a 13letou dívku

– Chrudim
Právo, ner

Policie obvinila čtyřiatřicetiletého muže ze tří znásilnění, která se odehrála loni a letos na Chrudimsku a Pardubicku. Obviněný se doznal, hrozí mu pět až dvanáct let vězení, na jednání soudu bude čekat ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Rekonstrukce znásilnění

Článek

„Máme důvodné podezření, že případů znásilnění je víc, budeme na případu dál pracovat,“ řekl v pátek na tiskové konferenci na pardubickém krajském policejním ředitelství vedoucí odboru obecné kriminality Milan Šimek.

Kriminalisté mají dlouholeté zkušenosti, že většina znásilněných žen znásilnění policii neoznámí, nesvěří se někdy ani svým nejbližším.

Dopadli ho náhodou

Obžalovaný si vybíral mladší ženy, jedné z nich bylo jen 13 let. Policie měla stopy, ale těžko hledala společné znaky. „Byly to náhodné útoky na zcela náhodné ženy,“ vysvětlil kriminalista. Dopaden byl ve středu rovněž náhodně. Jedna ze znásilněných žen jej po čase potkala v Chrudimi a okamžitě zavolala policii.

„Obviněný muž je svobodný, bezdětný a pravidelně chodil do práce. Za poslední rok čtyřikrát měnil bydliště. V minulosti byl třikrát soudně trestán pro mravnostní trestnou činnost, měl nařízené ambulantní i ústavní psychiatricko-sexuologické léčení, kterému se vyhýbal,“ dodala mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám