Hlavní obsah

Násilník přišel k soudu opilý a vyhrožoval poškozenému

Právo, pab
Domažlice

Domažlický soud měl v pátek začít projednávat první z případů násilného útoku ve Strýčkovicích z loňského září. K jednání ale dorazil jeden z dvojice obžalovaných Ladislav Matuš opilý a na chodbě začal vyhrožovat poškozenému, kterého musela hlídat justiční stráž. Zpacifikovat ho musela přivolaná policie. Soudce Jan Faschingbauer nakonec projednávání případu odročil.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ladislava Matuše se po dechové zkoušce snaží uklidnit obhájci

Článek

„Obžalovaný se v podnapilém stavu dostavil již dvě hodiny před začátkem hlavního líčení. Z výsledku dechové zkoušky 1,72 promile alkoholu má soud za to, že není schopen konání hlavního líčení,“ vysvětlil soudce.

Třináctkrát soudně trestaný Matuš společně se svým bratrem Davidem měli napadnout Jiřího Sýkoru a brutálně ho zmlátit. „Za pokus těžkého ublížení na zdraví jim hrozí až desetiletý trest,“ uvedla žalobkyně Jana Fišerová.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Vazebně stíhaný David Matuš

Davida Matuše přivezla k soudu eskorta z vazby, kde je od středy za další útok proti místním lidem. Společně se svým strýcem rozbíjeli okna sousedních domů dlažebními kostkami.

„Já už příště k soudu nepřijdu. Když mě tu chcete mít, tak mě pošlete do vazby,“ hulákal Matuš na soudce. Z jednací síně ho vyvedla policie a odvezla od soudu pryč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám