Hlavní obsah

Policie pochytala drogové obchodníky, trojice prodala pervitin i dítěti

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Pražští kriminalisté pochytali během uplynulého týdne čtyři osoby, které se podílely na výrobě a prodeji drog v metropoli. Drogy ve svém bytě prodával občan Vietnamu v Praze 2 a také trojice, která pervitin prodala i dítěti. U všech zadržených policisté našli rovněž zbraně a větší množství nábojů.

Manželský pár měl doma varnu na pervitinVideo: Policie ČR, Novinky

 
Článek

Manželský pár ve věku 55 a 57 let si „živnost“ otevřel v rodinném domě. Distribuci jim zajišťoval 41letý muž, který pervitin dále prodával. Podle policie pervitin prodal i dítěti mladšímu 15 let.

Foto: Policie ČR

Manželé drogy vařili v koupelně

„V rámci této akce byly provedeny čtyři domovní prohlídky, při nichž bylo zajištěno vybavení k výrobě drog, velké množství chemikálií, několik digitální vah a 350 gramů pervitinu. Toto množství by stačilo na 1750 dávek, které by u koncových uživatelů mělo hodnotu 350 tisíc korun,“ konstatoval mluvčí policie Jan Daněk.

Kriminalisté rovněž zajistili plynovou pistoli, desítky nábojů, včetně několika kulometných, a střelný prach.

Foto: Policie ČR

Nalezené drogy

Trojici zadržela vzhledem k nebezpečnosti zásahová jednotka, detektivové ji obvinili ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Žena, která drogu převážela, měla navíc zákaz řízení, který byl platný do března 2015.

Pro drogy po domluvě 

Osmadvacetiletý cizinec si jako svůj stánek pro prodej pervitinu zvolil byt v ulici Na Folimance, kam pravidelní zákazníci chodili nakupovat po předchozím telefonickém objednání. Po jednom takovém uskutečněném obchodu, ale prodejce skončil v poutech a kriminalisté provedli domovní prohlídku.

Zatčení vietnamského prodejce drogVideo: Novinky

„V bytě bylo ještě šest dalších osob z Vietnamu. Detektivové zjišťují, jestli byly do obchodů zapleteny. Dvě z nich pobývaly na území ČR bez platného povolení,“ sdělil mluvčí policie.

Foto: Policie ČR

Chemikálie na výrobu drog

V bytě policisté našli asi 120 gramů drogy, několik stovek nábojů, revolver 22 long rifle a další věci pocházející z trestné činnosti. U dvou osob byl podán návrh na vzetí do vazby. Hlavnímu aktérovi hrozí až deset let za mřížemi, protože už byl za tuto činnost odsouzen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám