Hlavní obsah

V Olomouci byla omámena a znásilněna již druhá žena

– OLOMOUC
Právo, Miroslav Hradil

Na svou důvěřivost doplatila dvacetiletá žena z Olomouce poté, co v neděli po půlnoci nasedla do auta k neznámému muži. Ten ji omámil neznámou látkou a pak znásilnil. V krátké době jde v Olomouci již o druhý obdobný případ.

Článek

"Neznámý řidič zastavil na Wolkerově ulici u ženy a ptal se jí na cestu k sídlišti v městské části Nový Svět. Když mu oslovená líčila, kudy má jet, požádal ji, jestli by si k němu nesedla do auta a neukázala mu cestu osobně. Žena tak učinila," řekla Právu v pondělí olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Při jízdě řidič zastavil u benzinové čerpací stanice, kde koupil kávu a nabídl ji i mladé ženě. "Ta po vypití upadla do stavu bezbrannosti. Muž toho využil a znásilnil ji," uvedla mluvčí. Policie po pachateli pátrá.

K podobnému případu omámení a znásilnění ženy došlo v Olomouci už v sobotu 22. května. Dvaatřicetiletý muž ze Zlína, který už byl z tohoto trestného činu obviněn, měl v ranních hodinách nabídnout na jedné olomoucké diskotéce džus 24leté ženě. Když jej vypila, udělalo se jí nevolno a muž jí nabídl pomoc. Nakonec však dívku znásilnil.

Podezřelý je vyšetřován na svobodě

"Obviněný ženě ochotně nabídl odvoz. Namísto domů ji ale již v bezvládném stavu odvezl na ubytovnu, kde ji svlékl a opakovaně na ní vykonal soulož," sdělila Právu severomoravská policejní mluvčí Soňa Bradáčová. Poškozená podle ní policistům řekla, že nebyla schopna se fyzicky bránit ani křičet a tělo měla úplně bezvládné. Muž je stíhán na svobodě. Za znásilnění mu hrozí až osm let vězení.

"Možné souvislosti obou případů jsou prověřovány. Lze předpokládat, že v obou požily ženy nějakou omamnou látku. Jde však o hypotézu, kterou musí prověřit rozbory, které nejsou zatím hotovy ani u prvního případu," poznamenala Vlachová.

Reklama

Výběr článků

Načítám