Hlavní obsah

Zloději se specializovali na škodovky, kradli je a rozebírali na díly. Měli i odtahovku

Praha

Policie zadržela dva muže podezřelé z krádeží aut ve středních Čechách a v Praze. Dvojice vozidla rozebírala na náhradní díly. Zadržení podle policie způsobili škodu přesahující dva milióny korun. Už dříve trestaní muži byli obviněni, jeden z nich skončil ve vazbě.

Jedna ze spáchaných krádeží a zadržení pachatelů Video: Policie ČR

 
Článek

Středočeští kriminalisté ve spolupráci s policisty z Rakovníka sledovali dvojici mužů od začátku letošního roku. Zadrželi je minulý týden.

"Muži ve věku devětatřicet a šestatřicet let byli důvodně podezřelí z krádeží osobních aut. Krádeže prováděli zásadně v dopoledních hodinách, a to jak na území Středočeského kraje, tak v lokalitách Prahy 5 a Prahy 6," uvedla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Foto: Policie ČR

Elektronické zařízení ke krádežím vozidel

Díly z ukradených aut obvinění podle policie dál prodávali. Každý z nich měl svou dílnu, jedna se nacházela na Rakovnicku a druhá v průmyslovém areálu v Praze 5.

"Muži jsou obviněni ze šestnácti krádeží vozidel aut značky Škoda Octavia v celkové hodnotě 2,2 miliónu korun," informovala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Tzv. polské klíče určené k vylomení zámků

Při domovních prohlídkách policisté našli části odcizených vozidel, nářadí sloužící ke krádežím a peníze. Policie obviněným zajistila majetek, a to dvě osobní auta, jednu dodávku, jeden odtahový vůz, jeden veteránský vůz a také vybavení dílny.

Foto: Policie ČR

Vytrhávač zámků vozidel

Devětatřicetiletý muž byl již devětkrát trestaný převážně za trestnou činnost spojenou s motorovými vozidly. Má podmínku odnětí svobody až do roku 2018.

"Podali jsme návrh na jeho vzetí do vazby, který byl akceptován Okresním soudem v Rakovníku. Druhý muž byl jednou soudně trestán a je vyšetřován na svobodě," řekla Zatloukalová.

Policisté řidiče varují, že vozidla značky Škoda jsou u zlodějů v podstatě nejoblíbenější značkou, a proto by si je jejich majitelé měli dobře zabezpečit před krádeží. Podceňovat možnost krádeže by ale neměli podle policejní mluvčí ani majitelé ostatních vozidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám