Hlavní obsah

Policistům v Plzni ujížděl muž, který se vyhýbal vězení

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Další automobilovou honičku mají za sebou plzeňští policisté. V pondělí odpoledne zadrželi celostátně hledaného muže, který před nimi ujížděl, a pak se jim snažil utéci. Čtyřicetiletý muž se vyhýbal nástupu do výkonu trestu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Pokus o útěk byl marný, hledaný muž putoval za mříže.

Článek

„V 14:30 policisté z hlídkové služby chtěli zkontrolovat osobní automobil značky Alfa Romeo, který projížděl křižovatkou ulic Tylova a Koperníkova. Měli podezření, že ve vozidle se nachází osoba v celostátním pátrání,“ uvedla Hana Šteflová z plzeňského ředitelství policie.

Proto policisté řidiče vyzvali k zastavení, což akceptoval. „V okamžiku, kdy policisté vystoupili ze služebního vozidla, začal z místa ujíždět. Policisté ho pronásledovali a v ulici Na Vršíčku řidič znovu zastavil, z auta vystoupil a začal utíkat. Policisté ho dostihli a nasadili mu pouta,“ pokračovala Šteflová. Podle ní byl zadržený muž v databázi hledaných osob, a navíc měl udělen zákaz řízení všech motorových vozidel.

V automobilu s ústeckou espézetkou s ním cestovala žena ve věku kolem 45 let. Ta byla z honičky evidentně vyděšená a celá se třásla. „Nic k tomu říkat nebudu,“ reagovala na otázky Práva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám