Hlavní obsah

Muži se zpovídají kvůli předávkování kamarádky, která dostávala pervitin za úklid

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kvůli smrti devatenáctileté studentky, která zemřela po předávkování pervitinem, stanuli v pondělí před ostravským krajským soudem dva mladí muži. Tomáš Pilař dívce a také její kamarádce poskytl pervitin za to, že mu uklízely chatu v Čeladné a byt v Ostravě. Spolu s ním na lavici obžalovaných usedl i Damián Havelka, který dívkám pervitin také dával.

Foto: Aleš Honus, Právo

Damián Havelka přiznal, že dívkám dal pervitin, za smrt jedné z nich ale necítí vinu.

Článek

Smutný příběh se začal odvíjet loni 5. července, kdy devatenáctiletá studentka a její kamarádka potkaly Damiána Havelku, který jim nabídl, že si mohou přivydělat úklidem chaty jeho známého Tomáše Pilaře. Ještě před příjezdem do chaty na Čeladné v Beskydech spolu kouřili pervitin. V užívání drog se pokračovalo i na chatě, tentokrát už ve čtyřech.

Později Pilař dívkám nabídl, že by mohly odměnou za poskytování drogy uklízet i jeho byt v Ostravě. Tam dívky o dva dny později dorazily a při uklízení dostaly opět pervitin, který inhalovaly pomocí vaporizéru. Asi půl hodiny po užití pervitinu se jedné z dívek udělalo špatně.

Vinu necítí  

„Na to obžalovaný Pilař reagoval tím, že jí dal vypít vodu s náplní ampule Apaurinu, přesto 8. července došlo k úmrtí poškozené. Bezprostřední příčinou úmrtí byla intoxikace pervitinem,“ uvedla státní zástupkyně Jarmila Alizeyová.

Zatímco obžalovaného Pilaře přivedla do jednací síně eskorta z vazební věznice, Havelka je na svobodě. Vinu za smrt své kamarádky podle svých slov necítí. Přiznal sice, že jí poskytl pervitin několik dní před její smrtí, ale u toho, když dívka užívala drogy i později v Pilařově bytě, už nebyl. Tomáš Pilař využil svého práva a odmítl před soudem vypovídat.

Hlavní líčení bude pokračovat v dalších dnech výslechy svědků a soudních znalců. Zatím nelze odhadnout, zda rozsudek padne ještě v tomto týdnu, nebo se bude odročovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám