Hlavní obsah

Při požáru na Přerovsku zasahovaly dva vrtulníky, pět lidí je zraněných

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Pět lidí utrpělo v pondělí ráno popáleniny nebo se nadýchalo kouře při požáru v zemědělském objektu ve Stříteži nad Ludinou na Přerovsku. Podle hasičů hořelo v jedné místnosti. Na místo vyrazily i dva vrtulníky letecké záchranné služby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Požár byl na naše operační středisko nahlášen v 7.25,“ řekla Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková s tím, že událost byla nahlášena jako požár jedné místnosti na starším statku.

Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. „Požár nebyl velkého rozsahu, takže se jej podařilo poměrně rychle zlikvidovat,“ uvedla mluvčí. Statek, v němž oheň vypukl, je podle ní v rekonstrukci.

Na místě zasahovaly dva vrtulníky letecké záchranné služby z Olomouce a Ostravy a dvě sanitky. Podle náměstka ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jana Weinberga se při požáru tři lidé popálili a dva nadýchali kouře.

Zraněni byli dělníci  

„Tři popálení byli transportováni na specializované centrum do Ostravy, dva z nich byli převezeni vrtulníky a jeden sanitním vozem. Byli ve stabilizovaném stavu, podle prvotních informací byly popáleniny menšího rozsahu," řekl Právu Weinberg. Dva, kteří se nadýchali zplodin z hoření, byli podle něj převezeni do nemocnice v Hranicích.

„Zranění utrpěli pracovníci, kteří pracovali na rekonstrukci objektu,“ dodala Hacsiková s tím, že hasiči po lokalizaci požáru také rozebírali stropy. Co bylo příčinou požáru, a jaká při něm vznikla škoda, je dosud předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám