Hlavní obsah

Na Zlínsku boural devatenáctiletý mladík, nehodu nepřežil

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická nehoda, při níž přišel o život devatenáctiletý řidič, se stala v noci na neděli v Jasenné na Zlínsku. Dva jeho spolujezdci ve věku 20 a 21 let utrpěli těžké a lehké zranění.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Mladíci jeli směrem od Ubla do Jasenné. V pravotočivé zatáčce vyjeli ze silnice a auto čelně narazilo ve velké rychlosti do vzrostlého stromu. Řidič podle všeho nebyl připoutaný, jeho tělo se našlo vedle auta. Stejně tak se nemohl připoutat muž, který jel vzadu. Jednalo se o pick up, takže vůz pouze pro dva cestující. Nejlehčí zranění - zřejmě zlomená žebra - utrpěl spolujezdec sedící vedle řidiče, který pravděpodobně jako jediný použil bezpečnostní pásy,“ řekla Právu v neděli policejní mluvčí Jana Macalíková.

Záchranáři se podle ní řidiče po příjezdu pokoušeli oživovat, jejich snaha však byla marná. Policisté nehodu zadokumentovali a stále zjišťují okolnosti, které se odehrály před nehodou i při ní.

„Například jsme prozatím nevyloučili jako příčinu nehody technickou závadu. Nevíme, jestli byl řidič, který by příští týden oslavil dvacáté narozeniny, pod vlivem alkoholu,“ dodala mluvčí s tím, že kriminalisté zvažují, že nařídí soudní pitvu, která by tento fakt objasnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám