Hlavní obsah

Pošťačka si vymyslela loupež, nechala se i zmlátit

Právo, pab

Několik týdnů vodila kriminalisty za nos poštovní doručovatelka z Plzně, která jim tvrdila, že ji přepadl lupič a sebral brašnu s důchody. Vyšetřování nakonec ukázalo, že sedmatřicetiletá žena si peníze nechala a loupež si vymyslela, aby se na to nepřišlo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Plzeňský soud ji nyní za zpronevěru téměř sto padesáti tisíc korun potrestal ročním vězením s podmíněným odkladem na 40 měsíců a dva roky nesmí vykonávat práci spojenou s finanční zodpovědností. „Rozhodnutí je pravomocné,“ informoval předseda soudu David Protiva.

Pošťačka už v minulosti jedno loupežné přepadení nahlásila. Tehdy policisté případ odložili s tím, že pachatele se jim nepodařilo vypátrat. Tentokrát se ale už více zaměřili na verzi, že by mohlo jít o fingovanou loupež. Odhalit podvodnici a neskočit jí znovu na špek nebylo přitom vůbec jednoduché. Aby vše vypadalo věrohodně, nechala se žena dokonce i zmlátit.

„Věřili jsme tomu, že ten první případ bylo skutečně přepadení. Podruhé, když jsme se o policie dozvěděli, že nešlo o loupež, okamžitě jsme s dotyčnou ukončili pracovní poměr. Uznala závazek, tudíž nám bude škodu splácet,“ uvedla mluvčí České pošty Marta Selicharová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám