Hlavní obsah

Policisté na Zlínsku už kolegu nestihli zachránit, zastřelil se v lese

– Zlín
Právo, jr

Soukromě drženou zbraní se ve středu na Zlínsku zastřelil pětačtyřicetiletý policista. Podle informací Práva byl služebně zařazený na obvodním oddělení ve Slavičíně. Zprávu ve čtvrtek potvrdila mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Macalíková.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Závažné podezření o jeho úmyslu nám ve středu odpoledne oznámila známá policisty. Kolegu jsme se snažili zkontaktovat, což se podařilo jen jednou, potom však telefon přestal brát, mobil byl nedostupný,“ uvedla mluvčí.

Policisté se snažili udělat všechno pro to, aby se s kolegou spojili a odvrátili hrozící riziko sebevraždy.

„Hodinu po poledni jsme zahájili velkou pátrací akci. Lokalizace mobilního telefonu se nezdařila. Do pomoci při pátrání se zapojili také hasiči, myslivci i dobrovolníci. Prohledávali místa v okolí Brumova-Bylnice, protože právě tam měl často v době volna chodívat,“ popsala Jana Macalíková.

Nechal dopis na rozloučenou

Tragické události se už ale zřejmě předejít nedalo. „Tělo muže našla jedna z pátracích skupin v nepřístupném terénu vpodvečer kolem 18. hodiny v lese u Brumova-Bylnice. Policista měl u sebe dopis na rozloučenou, ze kterého vyplývá, že motivem byly ryze osobní důvody. Muž nebyl ve službě a k sebevraždě nepoužil služební zbraň,“ uvedla Macalíková.

Policisty v celém regionu zpráva o tragickém osudu kolegy zarmoutila. Rodině vyjádřili upřímnou soustrast a nabídli jí psychologickou podporu.

Reklama

Výběr článků

Načítám