Hlavní obsah

Policie zná totožnost brutálního lupiče, je velmi nebezpečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie pátrá po nebezpečném recidivistovi Janu Novákovi z Prahy. Ten je podezřelý ze tří loupežných přepadení v Praze 4 Lhotce, kterých se měl dopustit minulý týden. Již dříve si odpykával trest za ozbrojené loupeže čerpacích stanic a heren.

BEZ KOMENTÁŘE: Násilník brutálně napadl prodavačeVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž, který byl již dříve za podobné skutky odsouzen, minulý týden zranil a oloupil jednoho prodavače, servírku a ženu na ulici. Podle policistů je Novák velice nebezpečný.

Na zveřejněném videu brutálně napadl prodavače ve večerce.

"Kriminalisté na základě konkrétních zjištění vnímají hledaného jako velice brutálního a agresivního člověka bez jakýchkoliv zábran, který by mohl za určitých okolností dokonce i zabít. Navíc se jedná o osobu bez jakéhokoliv zázemí, tedy jak bez trvalého bydliště, financí, ale i přátel a kamarádů, který vlastně nemá, krom své svobody co ztratit, a o to víc je nebezpečný," uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Hledaný Jan Novák

Novák se před osmi lety dopustil šesti loupeží se zbraní v ruce na benzinových čerpacích stanicích a v hernách na území celého hlavního města, za což byl odsouzen k odnětí svobody v délce sedm a půl roku. Propuštěn byl nedávno, podmínečně po šesti letech.

Podle policie se Novák nyní může pohybovat po celém území České republiky a má také úzké vazby do Itálie a Velké Británie. Kriminalisté se proto obrací s prosbou o pomoc při pátrání po Novákovi na širokou veřejnost.

Jakékoliv informace k jeho pobytu mohou lidé předat předat prostřednictvím linky 158. "Zároveň apelujeme na každého, aby se tohoto muže nesnažil jakýmkoliv způsobem zadržet vlastními silami, neboť se jedná o opravdu velice agresivního pachatele," dodal Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám